top of page

כשדמיון הופך למציאות- כל מה שאתם צריכים לדעת לפני טיול לדובאי


כבר מגיל צעיר חלמתי לנסוע לדובאי. שמעתי על הבורג׳ חליפה, המגדלים הגבוהים והמדבר האינסופי שסובב אותם- אבל כל זה נשאר רק בגדר חלום עד להסכמי השלום של 2020.


בינינו, מי היה מאמין שמדינה שפעם היתה עוינת תחליט, דווקא בתקופה שכזו, לאפשר לישראלים להיכנס לשטחה?



אז, איך מגיעים לשם?


חברות תעופה רבות , גם ישראליות וגם חברות של האמירויות מפעילות מטוסים לדובאי- אנחנו מצאנו כרטיס דרך חברת ארקיע ב70 דולר.


נכון לעכשיו , יש לבצע לפני הטיסה לדובאי כמה תהליכים:


-ויזה: נכון לעכשיו, ישראלים צריכים לשלם 90 דולר לאדם ולמלא טופס ויזה , שתאושר תוך כ48 שעות. ניתן לעשות את התהליך דרך חברות התעופה או להשתמש בשירות של חברות פרטיות (שבדרך כלל יעלה יותר אך יהיה יותר מהיר)


-בדיקת קורונה: יש לבצע 2 בדיקות קורונה - אחת בארץ , כ3 ימים לפני ואחת בדובאי, מיד אחרי הירידה מהמטוס. הבדיקות לא כואבות ולא יקרות (תלוי איפה מבצעים אותם)


-טופס יציאה מהארץ- יש למלא ביום שבו טסים


הטיסה לדובאי אורכת 3 שעות ו10 דקות, למרות שלפעמים יש עיכובים בשדה התעופה עקב המצב.



תחבורה בדובאי


בדובאי יש רשת מטרו די נוחה, אבל היא חדשה מאוד ולכן עדיין לא מגיעה לפארקים הנידחים יותר . במקרה כזה, יש להשתמש בUber. שירות המוניות הזה לא זול במיוחד, אבל אם ברצונכם לצאת מהעיר רק מספר פעמים- כנראה שזה משתלם יותר מלקחת רכב.



האפשרות הנוחה ביותר מן הסתם היא להשכיר רכב בשדה התעופה

שימו לב: מי שרוצה להשכיר מכונית בדובאי חייב להצטייד ברשיון בינלאומי. חברות חוקיות עדיין לא מקבלות רשיון נהיגה ישראלי לבדו.


איפה מטיילים?


הכפר הגלובלי(Global village):


פעם חלמתם לאכול חומוס בדמשק? לטייל בשווקים של אירן? לטעום מאכלים של מדינות שכנראה, בחיים לא יהיה שלום איתם?


אז נכון שמדובר במקום קלישאתי ושמוכרים יציפו אתכם בכל עבר מהרגע שתחליטו להיכנס לאחד הביתנים, אבל אם יש לכם 8 שעות של קונקשן ערב בדובאי ואתם רוצים לצאת משדה התעופה, זה המקום.


הכפר הגלובלי הוא למעשה פארק (או קניון) שמתחלק ל70 אזורים- יש אזור כמעט לכל מדינה (כן כן, יש גם את פלסטין). בכל אזור יש דוכנים , מסעדות וחנויות שמוכרות דברים שונים שלא ידעתם שאתם צריכים- הכל מדבש תימני ועד מעילי פרווה מאפגניסטן. מעבר לזה, בפארק יש מופעים שונים לכל הגילאים ואזור מתקנים ענק.


עדיין לא השתכנעתם לבוא לפה?


הנה טעימה למה שתוכלו למצוא במקום:


(בקרוב תעלה כתבה נפרדת על הכפר)










בור דובאי- הרובע ההודי:


אמנם דובאי מפורסמת במגדלי היוקרה והגנים המפוארים שלה, אבל מאחורי הקלעים- לא רחוק מהעיר העתיקה (אל תדאגו, נגיע לזה בהמשך) מסתתר מקום אולי קצת פחות יפה וזוהר, אך עם זאת מאוד מיוחד. באזור הזה חיים בעיקר פועלים הודים ופקיסטנים, שמהווים 60% מאוכלוסיית דובאי, וטיול ברחובות (שאמנם מזכירים במקצת את דרום תל אביב

) הוא חוויה תרבותית של ממש.


ברובע פזורות מאות מסעדות הודיות שאפשר למצוא בהן מאכלים אקזוטיים ומנות בגודל מרשים שעולות לא יותר מ30 ש״ח (דבר נדיר מאוד האזורים אחרים של דובאי)







טאלי הודי ליד שוק אל-פאהידי


בנוסף למסעדות ההודיות, יש באזור מסעדה אירנית פופולרית מאוד בקרב המקומיים - Al Ustad Kebab House. אמנם התפריט שלה פשוט ולא מתוחכם מדי, אבל אם חיפשתם שיפודים וחומוס ברמה גבוהה ובפחות מ40 שקל- זה המקום





ואם חשבתם שזה הכל, בבור דובאי מסתתרים גם מבנים היסטוריים מרשימים ואפילו בזאר שמחבר בין הרובע לעיר העתיקה






מוזיאון דובאי


הבזאר הגדול